Categorii

5 metode de a scapa de gandacii de bucaterie

5 metode de a scapa de gandacii de bucaterie

5 metode de a scăpa de gândacii de bucăterie

 

Gândacii de bucăterie - unde se ascund

Gândacii preferă locurile calde și umede. Sunt insecte nocturne. Gândacii se ascund în locuri retrase în timpul zilei. Prin urmare, îi puteți detecta noaptea. Dacă porniți lumina, veți vedea ghearele care trec prin fisuri. Gandacii sunt insecte foarte agile. Ei aleargă repede și uneori nu le poți transpune.

Gândacii de bucăterie - cum se reproduc

Gândacii se reproduc punând ouă. Un singur ou conține de la 15 la 50 de gândaci. O femelă poate pune de cel puțin 10 ori ouă pe parcursul vieții. Durează 4 luni ca un gandaci să se dezvolte de la un ou la un adult. Gândacii pot trăi și se pot reproduce până la 30 de săptămâni. În acest timp, mai mult de 300 de gândacii pot produce urmași. O femelă poartă ouă într-o pungă în spate. Acest ou se numește ootheca. Este adesea asemenea cu o coadă alungită. În caz de pericol, o femelă care moare poate arunca înapoi, adică catapulta, carcasa ei de ouă, iar ouăle cu gândacii vor rămâne vii. Astfel de situații pot apărea atunci când o femelă de gandaci fuge și își aruncă înapoi carcasa cu ou. În cazul expunerii la substanțe otrăvitoare, ouăle rămân în viață și din ele se dezvoltă o generație tânără de gândaci.

Gândacii de bucăterie - Ce daune cauzează 

Pe lângă aspectul lor neplăcut, înfricoșător și hidos, gândacii provoacă daune tangibile în casă.

Produse, instalații, articole din piele și legături de cărți sunt avariate. Își lasă fecalele în dulapuri, uși și locuri retrase, unde se ascund în timpul zilei.

Gândacii de bucăterie - transmit boli

 

5 metode de a scăpa de gândacii - ușor și rapid

În plus, gandacii pot transmite până la 50 de specii de bacterii, boli infecțioase, febră tifoidă, dizenterie, poliomielită, gastroenterită și ouă de vierme intestinale. Alergând după cutii de gunoi, subsoluri și excremente, prind infecții la picioare. Apoi, gândacii pot intra în contact cu produsele și mâncărurile tale.

Iar în timp ce petrecem cât mai mult timp afară în această vară, gândacii se fac confortabili în interior. Iată cinci metode prietenoase pentru copii și animale de companie de a vă păstra casă fără gândaci și insecte.

 

1. Uleuri esențiale - ulei de mentă,  ulei de cedru, - ulei de neem - ulei de lavandă pentru a scăpa de gândaci de bucăterie

Pentru o soluție naturală de 250 ml pentru combaterea gândacilor, veți avea nevoie de aproximativ 40-50 picături de uleiuri esențiale. Puteți utiliza un singur tip de ulei esențial sau puteți amesteca mai multe uleiuri.

Câteva uleiuri esențiale recomandate împotriva gândacilor de casă sunt din următoarele plante: citronella, lavandă, rozmarin, cimbru, busuioc, eucalipt, mentă, lemongrass, cuișoare și cedru

De exemplu, puteți încerca următoarea combinație: lemongrass cu citronella și busuioc sau lavandă cu eucalipt și mentă.

Pe lângă uleiurile esențiale ai nevoie de o soluție „de bază”, precum un ulei de nucă de cocos, migdale sau măsline sau alcool rafinat sau vodcă. La final, amestecați cele 40-50 picături de ulei esențial cu 250 ml soluție de bază și puneți-le într-un pulverizator pentru o utilizare ușoară.

2. Castraveți, ustoroi sau oțet pentru a scăpa de gândaci de bucăterie

Decojiți o leguma. Înainte de a arunca acele coji de castraveți, salvați unele și plasați-le pe blatul de bucătărie. Gândacii le urăsc!

3. Acidul boric pentru a scăpa de gândaci de bucăterie

Acidul boric pudră este ca niște cioburi în miniatură care taie încet insectele. Acidul boric praf nu va afecta oamenii. Când insectele se plimbă prin praful de acid boric, ele o duc înapoi în cuibul lor, unde mor din cauza tăieturilor. De asemenea alți gandaci îl vor mânca și vor ingera acid boric, ceea ce îi determină să moară și ei.

5 metode de a scăpa de gândacii - fără otravuri

4. Foi de dafin pentru a scăpa de gândaci de bucăterie

Pune câteva frunze de dafin în grădină sau în bucătărie și nu vei mai vedea gândaci prin preajmă. Frunzele de dafin sunt cea mai bună soluție pentru spațiile unde depozitezi mâncare, unde nu poți da cu otravă, cum ar fi în cămară sau pe rafturi.

 

5. Capcană de gândaci pentru a scăpa de gândaci de bucăterie

Capcana electrică de la firma Gardigo, Germania este cea mai bună soluție împotriva gândacilor și insectelor tărătoare.  Are un design elegant și se poate folosi acasă, la birou sau în reastaurante și magazine. 

 

 

 

Ce ați aflat pentru gândaci de bucîterie: 
Gândacii de bucăterie - unde se ascund
Gândacii de bucăterie - cum se reproduc
Gândacii de bucăterie - Ce daune cauzează
Gândacii de bucăterie - transmit boli​
Uleuri esențiale pentru a scăpa de gândaci de bucăterie
Castraveți, ustoroi sau oțet pentru a scăpa de gândaci de bucăterie
Acidul boric
Foi de dafin pentru gândaci
Capcană de gândaci de bucăterie

 

 

 

Produse înrodite

0 Comentarii "5 metode de a scapa de gandacii de bucaterie"

Scrie comentariu

Numele:


Introduceți codul mai sus:

Comentariu:
Mențiuni: nu suportă HTML!